Ganivets Catalans
 (Preus 2022 i producció a demanda o tria un ganivet disponible)

Una mica d'història

La paraula “Ganivet” era emprada tant en català com en occità. Era un estri que es feia servir arreu dels Comtats catalans que s’estenien des del País Valencià fins a les portes de Turquia per mar.

***Ganivet***

Els ganivets estan fets sense platí metàl·lic, d'aquí el seu pes d'uns 46 grams.

Dimensions Ganivet :
- Ganivet tancat de 12,5 cm
- Ganivet obert de 23 cm
- Fulla d'acer de carboni XC75

1 - Plaques de revestiment
2- Primavera de guilloché

***Català***

Els "Català" estan fets sense platí metàl·lic.

Dimensions Català :
- Ganivet tancat de 9,5 cm
- Ganivet obert de 20 cm
- Fulla d'acer de carboni XC75
- pesos d'aproximadament 51 grams

***"Rustique"***

Descrit com a "rústic", aquest ganivet català va ser fet a tot arreu per diferents categories d'artesans, o fins i tot per agricultors.
Ens van entrar amb marques locals conegudes com "Martin" (Perpinyà - 1893) - "Mary" (Perpinyà - 1875) - "Planas" (Perpinyà - 1903), "Sayrou" (Ceret- 1918), "Marrot" (Argelers -1910), "Auter" (Sant Llorenç de la Salanca -1865), "Pelissier" (Ribesaltes - 1810),...
Aquests ganivets eren panys de fulla, amb o sense anell. Una closca fixa de llautó reforçava el mànec a l'eix de la fulla. Es podia trobar de tant en tant, un final de llautó. Es van fer sense platí metàl·lic.

Els "Rústic" estan fets sense platí metàl·lic.

Dimensions Rústic :
- Ganivet tancat de 9,5 cm
- Ganivet obert de 20 cm
- Fulla d'acer de carboni XC75
- pesos d'aproximadament 70 grams

***2 clous***

Des de l'antic Egipte, trobem els primers ganivets plegables. El mànec estava fet de coure o placa d'or i amb un sol clau per a l'eix de la fulla. Eren ganivets de fricció.

A l'Edat Mitjana, els ganivets plegables sempre es clavaven i el mànec estava fet de fusta o banya. Posteriorment, la fulla es va estendre per un creixement pla o en forma de bola que va aterrar o incrustar a la part posterior del mànec (ganivet en posició oberta) permetent aturar la fulla. Aquest ganivet es diu "Piemont".

Al segle XVI, els coberts imaginaven eliminar el creixement (molt molest el ganivet plegat) i formar al taló de la fulla un tall que s'inclina, en posició oberta, en un segon clau. El ganivet es diu "2 ungles o caputxins".

Les "2 ungles" estan fetes sense platí metàl·lic.

Dimensions "2 ungles" :
- tancat de 13.5 cm 
- obert de 24 cm
- Fulla d'acer de carboni XC75
- pesos d'aproximadament 38 grams

Facebook

Personalitzi el seu ganivet
Triï el seu model, el mànec de banya, el mànec d’os o el tipus de fusta que vulgui i jo m’encarrego de la resta.
Personalització de preus

 O bé, trieu
un Ganivet disponible

Click and collect

Manteniment de ganivets artesanals

Google Analytics

Google Analytics is a service used on our website that tracks, reports traffic and measures how users interact with our website content in order for us to improve it and provide better services.

Facebook

Our website allows you to like or share its content on Facebook social network. By activating and using it you agree to Facebook's privacy policy: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter

Integrated tweets and share services of Twitter are used on our website. By accepting and using these you agree to Twitter's privacy policy: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies